Taxa de protectie

Cei care cer taxa de protectie se impart de obicei in doua categorii:

  • Cei care te ameninta sunt si cei carora trebuie sa ii platesti
  • Cei pe care ii platesti te protejeaza de cei care te ameninta (schema mai elevata)

Prima categorie sunt mai neprofesionisti si se bazeaza in special pe forta fizica si pe potentialul de rau pe care tu crezi ca ei ti-l pot face daca nu dai banul.

Pot fi din liceu sau din afara liceului “Las’ ca te prindem noi… Ce daca aici in liceu sunt camere si bodyguarzi. Nu ai cum sa mergi tot timpul cu masina, cu taticu…. Ajungi pe mana noastra.

money

A doua categorie pozeaza ca Fat-Frumos pe cal alb, care te apara, si care e prietenul tau. Poate ca oamenii lui te-au bumbacit putin si te-ai speriat. Poate el a aparut ca din senin si le-a dat 2 dupa ceafa, punandu-i pe fuga. Poate ca a incasat si el ceva… Dar idea este ca i-a pus pe fuga si tu ii esti recunoscator. Crezi ca sunteti prieteni. Dar are nevoie de mici favoruri de la tine. In principiu, are nevoie de bani, ca el zice ca nu are si e vai de capul lui… Mai are nevoie de informatii, de acces la prietenii tai, sa ii aduci sa le arate o pastila pentru oboseala si multe altele …

Ai mare grija!

SFAT! NU PLATI TAXA DE PROTECTIE. Daca ai facut-o odata, nu prea mai ai cale de scapare. Nu crea precedentul! Tine-te tare, pentru ca daca te tii tare, o sa scapi.

Tacticile de intimidare merg la liceeni care cedeaza psihic. Daca tu te tii tare, nu o sa isi bata capul cu tine, o sa gaseasca alt fraier care sa il pacaleasca! Refuza-l in mod discret si ferm. Doar sa nu ii subminezi autoritatea in mod public, pentru ca atunci e obligat sa isi apere “painea” si va incerca sa te dea un exemplu.

Questions