Niciodata-Niciodata sa nu mergi la “Scarbici”!

Ati auzit expresia SCARBICI?

Poate unii dintre adultii de pe langa voi o folosesc. Este o expresie trista, deprimanta chiar, care semnifica ca serviciul la care merge persoana respectiva este o corvoada, unde este biciuita sclavagist in fiecare zi. Semnifica neputinta. Oamenii merg la scarbici pentru ca sunt obligati sa castige bani, dar altfel nu ar merge.

Este trist. Asta inseamna ca respectiva persoana (din varii considerente) nu poate sa se reinventeze si sa isi faca o viata frumoasa.

Idealul este ca munca pe care o faci ca sa iti castigi existenta sa fie hobby-ul tau, ca sa iti faca placere ceea ce faci. Daca stai la “scarbici”, atunci cel putin 50% din viata ta in stare de veghe este de cacao.

Sigur poti sa identifici cateva domenii care iti fac placere. Daca devii foarte bun in acele domenii si mai ales daca poti sa creezi plusvaloare pentru altii, vei putea castiga bani facand ORICE. Chiar cu arta, cu muzica sau cu alte domenii recunoscute pentru faptul ca au multi muritori de foame. Dar, tine minte, trebuie sa dai plusvaloare altora, plusvaloare pentru care ei sunt dispusi sa plateasca. Altfel, chiar daca esti expertul numarul 1 in shopping, dar nimeni nu e dispus sa te plateasca sa faci asta, o sa mori de foame 🙂

Identifica ce ti-ar place sa faci si fa eforturi constante ca sa ajungi acolo. Si nu o sa trebuiasca atunci sa mergi la “scarbici” nici o zi din viata ta.

 

Questions