Cum sa te prezinti la interviu

funnyCum ziceam, “Imbraca-te, poarta-te, vorbeste ca omul care vrei sa fii”. Vrei sa fii manager? Poarta-te ca unul. Vrei sa fii un om creativ, angajat la o agentie de publicitate? Fii excentric, cu parul mare, hipster…

Noi oamenii, judecam in functie de preconceptii. Daca este o discrepanta intre ceea ce noi credem ca este un candidat bun pentru o pozitie de management si candidatul din fata noastra, atunci tindem sa nu avem incredere si sa respingem propunerea. Trebuie sa generezi incredere ca TU esti CEA MAI BUNA optiune cand e vorba de respectivul subiect.

Cu alte cuvinte, iti cresti sansele daca te prezinti la interviu pozand ca fiind candidatul ideal, prin toate amanuntele posibile.

In primul rand fii PUNCTUAL. Majoritatea candidatilor nu sunt, deci din start ai avea o bila alba.

Fii alert. Vorbeste cu ei, fii proactiv, interactioneaza, fii relaxat si jovial.

Fa-ti temele. Invata despre respectiva companie cat mai multe. Nu te duce nepregatit. Arata-le ca esti “pe felie”.

Imbraca-te corespunzator. Gandeste-te – ce tip de oameni ar vrea ei angajati respectiva companie? Si apropie-te cat mai mult de respectiva imagine.

Gandeste-te ca deja ai trecut printr-un filtru. Le-a placut CV-ul tau si ce au gasit despre tine pe net, asa incat acum depinde doar de tine sa faci o impresie buna. Multa bafta

Questions