Cum ajungi sa iei droguri

De cele mai multe ori nici nu esti constient ca ai luat droguri.

  • Ti se pun in pahar.
    Tu ce bei? Tu ce bei? Tu?… Ma duc eu la bar sa le aduc.” Si vine smecherul cu tava cu pahare, in care a pus pastile inodore si incolore in paharele victimelor;
  • Pahar glazurat (gen cocktail, doar ca in loc de zahar sau sare, sunt prafuri – aici se identifica cel mai bine la lumina de neon din club);
  • Un “prieten” iti ofera o tigara “preparata”;
  • Se pun prafuri pe feliile de lamaie care sunt orientate catre tine (cand vine farfuria cu lamaie, pentru lichidele care le bei), etc, etc..

SFAT 1: Tigarile contrafacute sunt mai tari la mijloc. Se scoate filtrul, se pune bobita, se pune filtrul la loc. De aceea, o sa vedeti ca multi dintre cei care au fost patiti maseaza tigara, ca sa se asigure ca are aceiasi densitate peste tot. Altii rup filtrul de tot, ca sa nu aiba surprize.

SFAT 2: Cand mergi la bar cu altii, NU bea din pahar. Bea doar din sticla care se desface in fata ta.

SFAT 3: Nu accepta tigari de la prieteni, si nici atat de la cunoscuti sau straini. De obicei, prietenii si cunoscutii sunt cei care fac recrutarea.

cocktail1

Deasemenea, recrutarea consumatorilor se face prin presiune sociala. Cand esti cu gasca de prieteni, unul dintre ei, vrand sa impresioneze, poate sa va faca la toti o oferta: “Hai sa fumam ceva mai tare”. Si sa o faceti ca o distractie. Respectivul poate sa faca respectivul gest:

  • ca sa se dea mare sau
  • poate este deja dependent si are nevoie de bani. Si atunci, impaca si capra si varza. Va baga si pe voi restul din gasca in retea (castigand de pe urma voastra la fiecare vanzare). Oricum, este doar o chestiune de timp pana cand dependenta va deveni suficient de mare astfel incat sa va vada ca pe o sursa de bani. Oricum ar fi, e de rau.

SFAT: NU FII INFLUENTABIL! Si nu crede ca toti cei care sunt in jurul tau iti sunt prieteni.

Questions