Chior in tara orbilor

Stiti bancul cu ursul?

bear2 oameni vad un urs. Ursul incepe sa alerge catre ei, sa ii manance. Unul o ia la fuga. Celalalt ii striga: β€œDe ce alergi? Oricum ursul alearga mai repede ca oamenii. Tot o sa ne prinda.” La care celalalt, care deja se departase spune: β€œE suficient sa alerg mai repede ca tine!” πŸ™‚

Este un paradox pe piata muncii din Romania. Pe de-o parte candidatii spun ca nu sunt locuri de munca, ca nu ii suna nimeni, ca nu reusesc sa se angajeze.

Pe de alta parte, toti patronii pe care ii stiu spun ca cata cu dificultate gasesc oameni seriosi, pentru ca seriozitatea la romani este o marfa foarte rara.

Si eu personal, cand imi aleg oameni in echipa, prefer sa lucrez cu oameni seriosi si buni, nu buni si seriosi. Ordinea asta conteaza.

Gandeste-te la lucrul asta cand te compari cu restul concurentilor pentru angajare. Dovedeste ca esti mai serios decat ceilalti. Dovedeste prin recomandarile tale (oameni cu care ai interactionat si care pot sa spuna lucruri bune despre tine). Dovedeste prin parcursul tau profesional sau educational.

Chiar daca nu esti candidatul perfect, fii mai bun ca ceilalti. Tinde spre perfectiune. Alearga mai repede decat ceilalti, sa nu te prinda ursul. πŸ™‚ Si o sa fie bine pentru tine.

Questions