Ce importanta are scoala in cariera?

  1. Iti creste nivelul intelectual. Chiar lucrurile pe care le inveti si de care spui ca nu o sa iti foloseasca niciodata. Unele poate ca nu iti vor folosi, altele sigur o sa te ajute in cele mai ciudate moduri. De exemplu, sa spui comentarii la romana te ajuta mai incolo sa poti sa livrezi discursuri (lucru ENORM de important in evolutia personala)
  2. Te tine departe de prostii. Lipsa scolii nu se compenseaza automat cu prezenta evolutiei antreprenoriale. Foarte multi antreprenori de succes au abandonat facultatea ca sa se concentreze pe business, dar asta nu inseamna ca toti care abandoneaza facultatea devin miliardari. Nici pe departe! Presa arata doar varful icebergului. Restul de 99% care o dau de gard nu apar in lumina reflectoarelor. De obicei, lipsa scolii se traduce prin ratare in viata. Asa ca, strange din dinti si trage tare sa termini!
  3. Daca scoala e buna, iti mai creste putin nivelul brandului personal. Una este sa zici ca absolvi un liceu de prestigiu versus un liceu care nu stie nimeni de el cand vrei sa te angajezi si nu ai experienta sau recomandari.
  4. La angajare, in majoritatea cazurilor in Romania, nimeni nu te intreaba ce facultate sau liceu ai terminat (de obicei, e suficient sa spui ca ai terminat). Te intreaba ce stii sa faci. De aceea tot insist sa faci voluntariat la firme cu care sa te dai mare ulterior.
  5. Foarte important! Iti creaza o baza foarte mare de relatii. Toti colegii tai devin potentiale relatii, pentru ca peste ani, foarte multi dintre ei vor ajunge in pozitii bune si atunci poti sa conlucrezi cu ei, mai ales ca le stii caracterul si ai un numitor comun cu ei. Si prin ei, poti ajunge la toate cunostintele lor. (Da un search pe google despre “Cele 6 grade de separare”)
  6. Iti creste stima de sine si atragi si respectul altora. “Am absolvit liceul X. Sunt smecher.” 🙂

education

 

Questions