Cauta-ti un mentor

mentorMentorul este o persoana, cat mai obiectiva fata de persoana ta, care are o experienta mare de viata si care te ajuta cu sfaturi sa ajungi acolo unde ai vrea sa ajungi. Si daca nu stii unde vrei sa ajungi (adica inca nu stii sa raspunzi la intrebarea “Ce vrei sa te faci cand o sa te faci mare?”) te ajuta sa iti gasesti un drum.

Parintii sunt niste mentori incipienti, dar au multe limitari. In primul rand, sunt subiectivi. Poate te iubesc prea mult, poate prea putin. In al doilea rand, s-ar putea sa nu aiba cunostintele sau experienta necesara. Si, poate, nu in ultimul rand, parintii tai s-ar putea sa nu mai au credibilitate in fata ta.

Asa ca e bine sa te duci la cineva din tara asta care a trecut prin viata si te poate ajuta sa devii omul care vrei sa devii.

Cum sa il abordezi? Direct, cu tupeu. 80% dintre ei vor spune da, pentru ca nu primesc multe cereri de genul asta.

Asa ca te duci direct si ii spui ceva de genul: “Buna ziua, sunt X-ulescu. Vreau sa devin …. dar am nevoie de ajutor. Am pentru dvs un respect foarte mare, am vazut ca aveti o experienta foarte mare, …. vreau sa va rog sa imi deveniti mentor.  Eu sunt un om serios, … (ii mai dai alte motive pentru care sa te aleaga)… Nu o sa va para rau. Ce ziceti?

Si te poti duce la ORICINE vrei tu din tara asta. Cu tupeu. Pentru ca Dumnezeu ii rasplateste pe cei curajosi. Bafta!

PS. Un mentor cunoscut inseamna aur pentru CV-ul tau, cand o sa iti dea o recomandare! 😉

Questions