1 – O noua realitate

De ce ai nevoie de acest curs:

Primul lucru pe care il face un angajator este sa-ti caute numele pe Google sau pe alt motor de cautare.

Ce informatii vor gasi despre tine in primele 3 rezultate?

Informatia de acolo va fi suficienta pentru a-l convinge sa te angajeze sau sa lucreze cu tine?

Social Media Manager este o profesie noua si care are un viitor. De ce?

Pentru ca in ultimii 3 ani oferta de slujbe pentru profesionistii din social media a crescut cu 1357% conform LinkedIn. Cele mai populare profesii sunt: Social Meida Manager, Social Media Coordinator, Social Media Consultant.

BI_Offerpop_linkedin_v5

*Sursa: http://www.offerpop.com

Acest curs este pentru tine daca:

  • Doresti să inveti o meserie nouă si să iti oferi serviciile sutelor de mii de organizatii mici si mijlocii, precum si altor organizatii din Romania care au nevoie de ele.
  • Intelegi că ai nevoie de un brand personal online puternic si doresti să ti-l construiesti.

Odata ce ai terminat liceul sau facultatea, sprijinul pe care ti-l ofera parintii va inceta si va trebui sa te descurci singur.

Iti recomand sa te gandesti bine ce anume vrei sa fii:

  1. Cumparator – cel care munceste doar ca cumpere. Atunci cand vei ajunge sa te angajezi, vei descoperi ca facultatea care ti-a dat o diploma de “manager” nu este atat de importanta. Cei care te angajeaza te vor intreba “Ce stii sa faci?“. Apoi iti vor da o slujba care va fi foarte departe de visul tau. Sau poti sa fii…
  2. Vanzator – cel care produce ceva prin munca lui si vinde altora. Asta inseamna sa iti dezvolti competente intr-un domeniu nou pentru care nu exista inca facultati. Te vei prezenta la un interviu de slujba avand un website personal bine facut si cateva site-uri facute pentru firmele prietenilor in portfoliu si vei putea raspunde la intrebarea “Ce stii sa faci?”, intrebare care va defini pozitia pe care o vei avea intr-o companie si cati bani vei castiga.

De ce este obligatoriu sa stii cat mai mult despre Social Media?

Pentru ca, daca nu esti prezent online,
nu existi pentru multe din organizatiile in care iti doresti sa lucrezi!

Pentru ca, daca nu controlezi tu informatia care apare online despre tine,
o vor controla altii si asta nu va fi spre binele tau!

Interactiunea online intre organizatie si restul lumii nu este similara cu interactiunea online dintre oameni. Aceasta este o activitate importanta pentru cresterea profitabilitatii si eficientei unei organizatii. Este nevoie de un om dedicat, care sa stabileasca si sa urmeze proceduri, care sa investeasca timp si resurse in a crea o prezenta online a unei organizatii si a mentine o relatie productiva cu clientii acesteia.

Cu exceptia tehnicilor pe care le vei invata in acest timp, toate celelalte aspecte care tin de transformarea ta intr-un Social Media Manager si invatarea acestei noi meserii sunt o reorientare a actiunilor pe care deja le faci in fiecare zi. Vei descoperi ca activitatile tale zilnice iti pot aduce profit atunci cand sunt „impachetate” cum trebuie.

Acest curs iti poate aduce acea schimbare pozitiva in cariera, indiferent de organizatia pentru care vei dori sa lucrezi: companii mici si mijlocii, multinationale, organizatii non-profit, persoane fizice sau pentru cea mai importanta persoana din lume: TU.

Banii adevarati sunt in ceea ce stii sa faci. Banii sunt in conturile companiilor care te vor plati pentru ca vor avea nevoie de tine.

Questions